Dansk Vegetarisk Forening

DoLand teamer op med Dansk Vegetarisk Forening

Dansk Vegetarisk Forening har netop lanceret et projekt, der handler om at få professionelle til at engagere sig i den grønne omstilling til et mere bæredygtigt plantebaseret fødevaresystem. Her skal DoLand bidrage til at engagere finanssektoren i at investere mindre i animalsk fødevareproduktion og mere i planter, samt stable en bank-rating på benene.

I samme projekt engagerer Dansk Vegetarisk Forening også sundhedsprofessionelle og detailhandlen i at sikre omstillingen og korrekt rådgivning ift. klimavenlig kost og ernæring.

Hvad står Dansk Vegetarisk Forening for?

Dansk Vegetarisk Forening er en medlemsorganisation, der har eksisteret siden 1896. Med sine godt 4.000 medlemmer i ryggen bevæger foreningen sig bredt på den plantebaserede dagsorden i projekter og samarbejder. Fælles for dem er, at plantebaserede fødevarer, forbrugeradfærd og grøn omstilling af fødevareerhvervene er omdrejningspunktet.

Plantebaserede måltider fra jord til bord

Foreningen fokuserer på at forbedre markedsvilkårene for producenter af plantebaserede fødevarer i hele værdikæden i samarbejde med for eksempel erhvervsaktører og landbrugsorganisationer. Foreningen forsøger også at påvirke de politiske strukturer, som bestemmer, hvordan det danske fødevaresystem er skruet sammen, samt hvordan forbrugerne kan påvirkes til at vælge mere bæredygtigt og undgå greenwashing.

Dansk Vegetarisk Forening arbejder for danske vegetarer, veganere og flexitarers rettigheder. Det sker blandt andet i foreningens arbejde for, at der skal være en plantebaseret valgmulighed i alle offentlige køkkener, når du som veganer og vegetar for eksempel er indlagt på hospitalet, spiser i en kantine, går i daginstitution eller bor på plejehjem.

Med andre ord arbejder Dansk Vegetarisk Forening for at fremme plantebaserede måltider fra jord til bord på et utal af måder, for på den måde at skabe et impact i forhold til fremtidens bæredygtige fødevaresystemer.

"Samarbejdet mellem Doland og Dansk Vegetarisk Forening betyder for os, at vi som noget nyt får koblet investering i bæredygtigt plantebaseret landbrug til vores politiske og erhvervsmæssige arbejde. I Dansk Vegetarisk Forening samarbejder vi med mange forskellige aktører for at gøre hele rejsen fra jord til bord mere plantebaseret. Her er investeringer også ekstremt vigtige, for der skal finansiering til for at kunne udvikle og producere plantebaserede fødevarer."

- Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening

Rune Christoffer Dansk Vegetarisk Forening

Vores partnere

I DoLand tror vi på, at partnerskaber gør os stærkere.

Derfor teamer vi op med bevægelser, organisationer og virksomheder, som også hæver barren for at skabe en bæredygtig fremtid.

Skriv til sara@thisisdoland.com, hvis du er vores næste partner.

, Dansk Vegetarisk Forening