Impact Panel

Velkommen til et stærkt og diversificeret Impact Panel, som er med til at sikre, at vi i DoLand hele tiden udvikler investeringsprodukter, der både er gode investeringer og som gør en reel, positiv forskel for verden!

Vores panel består af markante profiler med erfaring inden for investering, strategisk bæredygtighed og CSR i børsnoterede virksomheder, impact-investeringer via det nordiske start-up miljø, B-Corp bevægelsen (de virksomheder som er ’best for the world’) samt fra ledelse af Danmarks største NGO’er. Et panel med erfaring, udsigt og ambition - hvis fornemmeste opgave er at sikre, vi altid går forrest, når det drejer sig om investeringer, som gør en forskel!

, Impact Panel

Birgit Marie Liodden

Rebel with a beating heart for sustainable business, Norway

Founder af TOOL (The Ocean Opportunity Lab), verdens første flydende lab (på husbåd), for innovatører på tværs af hav relaterede industrier, bæredygtighed og tech. Birgits rejse er gået fra school dropout til generalsekretær i Youngship International og første kvindelige direktør i Nor-Shipping. Hun har frontet #MeToo i Global shipping! Har formands- og bestyrelsesposter i en del maritimt relaterede transformationsselskaber i bl.a. Greenstat. Deltager i ’The Social Movement’ TV serie - 4 Days to Save the World. Første private ejer af en hydrogen bil I Norge!

Lisbeth Stausholm Zacho

Founder & Managing Partner, Nordic Impact Funds

Startede i 2016 Nordic Impact Funds (NIF), som investerer for social impact i Østafrika. NIF investerer i bæredygtige virksomheder, der har gode løsninger til forbedring af levevilkårene for kvinder og udsatte samfundsgrupper i Østafrika. Er rådgiver for Røde Kors på innovative finansielle produkter som catastrophe bonds og Community Inclusion Currencies. Baggrund som Vicedirektør i SOS Børnebyerne, Nationalbanken, IMF og Verdensbanken. Økonom fra KU og MBA.

Michael Zøllner

Chief Executive Officer, Danmarks Grønne Investeringsfond

Danmarks Grønne Investeringsfond er en statslig fond, som har til formål at accelerere den grønne omstilling i samfundet. Det sker ved at gøre omstilling til god forretning. Fonden fik (i 2020) yderligere 6 mia. kr. til at udvikle nye grønne teknologier som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond. Har en fortid som direktør i NCC Property Development og før det 11 år som direktør i Corporate Banking i FIH Erhvervsbank. Bestyrelsesformand for TOMORROW, non-profit platform, som bl.a. står bag Tomorrow Festival, og medlem af Innovationsfondens Missions International Advisory Board.

Morten Halborg

Managing Partner, Founder, Climentum Capital & Bestyrelsesmedlem DoLand

Morten er founder af Climentum Capital, som er en venturefond der er direkte incentiveret til at levere massive CO2-emissionsreduktioner, via investering i de mest attraktive europæiske klima-tech selskaber. Morten har en fortid hos Skandia Koncernen, hvor han i knap 15 år har beskæftiget sig med stort set alle aspekter indenfor kapitalforvaltning. Som Adm. direktør i Skandia Asset Management og Investeringsdirektør i Skandia DK, arbejdede han, sammen med sit team de seneste år, intensivt med ansvarlighed og bæredygtighed. Morten er medlem i juryen i EY Social Entrepreneur of the Year.

Jakob Lage Hansen

Founder & CEO, DoLand

Jakob har 16 års erfaring i investeringsbranchen med en fortid i bl.a. Nationalbanken, Danske Bank, SEB og BankInvest. Undervejs har han opbygget nye forretningsområder, drevet forandringsprocesser, været ansvarlig for strategi for produkt- og forretning og haft hovedet dybt i markedsresearch indenfor finans. Uddannet økonom ved Københavns Universitet og Berkeley, USA. Jakob har stiftet DoLand, med et brændende ønske om at demokratisere adgangen til bæredygtige investeringer.

Søren Stig

Co-founder, Home.Earth

Ex-Chief Sustainability Officer hos Mærsk. Og har 10 års erfaring med impact investeringer fra organisationer som Katapult foundation og Nordic Impact samt founder af NIIN (Nordic Impact Investing Network). Desuden co-founder og Boardmember i Lifeline Robotics. Investor & advisor i GRIM, Sky.Garden og Be My Eyes etc. Associate partner i Dare Disrupt (tech and disruptive innovation). Forhenværende 5 årigt engagement, bl.a. Boardmember i Ashoka Skandinavien. Co-founder af BLOC (blockchain for open collaboration). Senior  Advisor for UNOPS, United Nations i 8 år, frem til 2021.