Spørgsmål om DoLand

Har du spørgsmål om DoLand? Vi har her samlet en oversigt over de oftest stillede spørgsmål.

Du er altid velkommen til at skrive til os på hello@thisisdoland.com, hvis du har andre spørgsmål, forslag eller noget helt tredje. Vi ser frem til at høre fra dig.

 • Hvad er DoLand?

  DoLand er en dansk investeringsrådgiver med licens fra det danske finanstilsyn. I DoLand gør vi det nemt at investere bæredygtigt. Derfor har vi udviklet en digital investeringsløsning, hvor du nemt kan komme i gang med at investere. Du vælger de bæredygtige investeringstemaer, som du vil have i din investering og svarer på nogle spørgsmål om din risikovillighed og økonomi. Så bygger vi en skræddersyet investering der passer til dine behov og fortæller dig løbende om den forskel din investering gør.

 • Hvad kan jeg investere i med DoLand?

  Med DoLand investerer du i virksomheder og projekter, der bidrager til en mere bæredygtig økonomi. Vi er ikke perfekte eller fejlfri, men vi har fundet de bedste tilgængelige bæredygtige investeringsfonde, der aktivt integrerer bæredygtighed, når man udvælger, hvilke selskaber og projekter der skal investeres i. Med DoLand kan du i dag vælge imellem ni bæredygtige investeringstemaer, fx vedvarende energi, innovativ sygdomsbekæmpelse eller vandressourcer. Vi arbejder hele tiden på at udvide antallet af temaer som du kan vælge, og fortæl os gerne hvis der er et tema, som du gerne vil have tilføjet.

 • Hvad er det mindste beløb jeg kan investere?

  I DoLand skal alle have mulighed for at komme i gang med at investere. Derfor kan du for helt ned til 500 kr. få en skræddersyet investering der tager højde for både de bæredygtige temaer du gerne vil investere i og din samlede investeringsprofil.

 • Hvordan kommer jeg i gang?

  Vi går i luften lige om lidt. Tilmeld dig vores venteliste og så giver vi dig besked, når vi er live. Og bare rolig, det bliver nemt.

 • Hvad er omkostningerne?

  Klik her for at komme til DoLands prisoversigt.

 • Hvad er mit forventede afkast?

  Forventet afkast og forventet risiko hænger sammen. Som udgangspunkt kan man forvente at man får et højere afkast jo højere risiko man tager. Med DoLand får du en investering der forventes at opnå et markedsafkast inden for den risikoprofil som du har valgt.

 • Hvad er risikoen ved at investere?

  Finansmarkederne går op og ned, og der vil altid være en mulighed for tab, når man investerer. Når du skal vælge din risikoprofil er det derfor vigtigt, at du vælger den profil, der netop passer til dig. Uanset hvilken profil du vælger spreder vi din risiko ved at investere på tværs af mange virksomheder og projekter. Der vil dog fortsat være risici knyttet til den generelle økonomiske udvikling og til tendenser der kan ramme de specifikke temaer, som du vælger at investere i. Uanset hvilken risikoprofil du har er dine penge og investeringer altid sikkert opbevaret hos vores partnerbank, Saxo Bank, på en konto og et depot i dit navn. Dermed er du sikret selv hvis DoLand eller Saxo Bank måtte gå konkurs.

 • Får jeg investeringsrådgivning med DoLand?

  DoLand har tilladelse som investeringsrådgiver hos Finanstilsynet, og vi yder investeringsrådgivning, når du indgår en aftale med os. I forbindelse med at du opretter dig som investor, stiller vi dig en række spørgsmål om dine præferencer indenfor bæredygtighed, din økonomi og din holdning til risiko. På baggrund af disse informationer sammensætter vi en investering, der passer til dig og din situation. Når du accepterer investeringen, hjælper vi med at oprette dig som kunde i Saxo Bank, som efterfølgende sørger for at foretage din investering.

  Informationerne på denne hjemmeside udgør ikke investeringsrådgivning.

 • Hvordan bliver jeg beskattet?

  DoLand yder ikke skatterådgivning og hvis du ønsker dette skal du opsøge selvstændig rådgivning. Vores samarbejdspartner Saxo Bank sørger for automatisk at indberette de relevante informationer til Skat, så du ikke behøver bekymre dig om den del.

  De investeringsforeninger, som DoLand p.t. rådgiver om, er udenlandske. Det skyldes at vi screener hele markedet for at finde de bedst mulige investeringsprodukter, og mange udenlandske investeringsforeninger er attraktive både ift. investeringsstrategi og finansielle forhold, herunder pris.

  Udenlandske investeringsforeninger og ETF’er beskattes som udgangspunkt som kapitalindkomst efter lagerprincippet. Dvs. du årligt betaler skat af dine gevinster og får fradrag for dine tab i din kapitalindkomst. Hvorvidt det er en fordel eller ulempe ift. den måde danske investeringsforeninger beskattes på afhænger af din samlede økonomi. Udenlandske investeringsforeninger, der er aktiebaserede kan registreres af kapitalforvalteren så de beskattes som aktieindkomst (men stadig lagerbeskattet). Det er tilfældet for en række af de fonde som DoLand rådgiver dig til at investere i.

image description