Sådan investerer du med DoLand

Med DoLand får du for helt ned til 500 kr. en professionel og personlig investeringsstrategi. Fortæl os hvilke bæredygtige temaer du vil investere i så klarer vi resten.

Guides til investeringer & bæredygtighed

At komme i gang med at investere behøver ikke at kompliceret. Derfor har vi lavet disse to simple guides, der giver dig en intro til investeringer og bæredygtige investeringer. Fortæl os endelig, hvis der er noget indhold du mangler.

Sådan fungerer DoLand

I DoLand mener vi bæredygtige investeringer bør være tilgængeligt for alle. Derfor kan du for ned til 500 kr. komme i gang med at investere bæredygtigt. Fortæl os hvilke bæredygtige temaer, du vil investere i og lidt om din økonomi, så klarer vi resten. Så nemt er det.

Trin 1 Trin 2 Trin 3

Vælg dine temaer

Vælg de bæredygtige investeringstemaer, som du vil have i din investering. Det kan være vedvarende energi, bæredygtige byer, sundhed eller noget helt fjerde.

Trin 1 Trin 2 Trin 3

Professionel investering

Baseret på svar om din økonomi og risikovillighed bygger vi en professionel investeringsstrategi, der afspejler de temaer som du ønsker at investere i.

Trin 1 Trin 2 Trin 3

Følg din investering

Med DoLand kan du altid logge ind på din profil og følge dit afkast og få personlige nyheder om den forskel dine investeringer gør.

Vores investeringstemaer

Her kan du se de bæredygtige investeringstemaer, som du kan vælge hos DoLand. Vi screener konstant markedet for nye temaer, som vi kan tilføje til udvalget for at give dig endnu flere valgmuligheder.

Er der et tema, som du synes mangler, så fortæl os det endelig her. Så vil vi gøre vores bedste for at få temaet inkluderet.

Vedvarende energi

Med dette tema investeres i virksomheder, der accelererer overgangen fra sort til grøn energi. Temaet dækker fx energi fra sol, vind og vand, og i temaet indgår fx selskaber som Vestas, der producerer vindmøller og Meridian Energy, der producerer og sælger vedvarende energi.

I fonden indgår ca. 30 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Eksempler

Vestas

Vestas er en dansk producent af vindmøller, og med over +115GW vindmøller installeret i vindkraft i 81 kloden over har Vestas installeret mere vindkraft end nogen anden.

Meridian Energy

Meridian er New Zealands største vedvarende energiselskab og producerer og sælger alene strøm fra vind, vand og sol.

Innovativ sygdomsbekæmpelse

Med dette tema investeres i virksomheder, der udvikler banebrydende medicinsk behandling og teknologier målrettet mod en lang række sygdomme, fx kræft. I temaet indgår fx selskaber som det Sydkoreanske Seegene der allerede i januar 2020 udviklede en test for coronavirusset og danske Genmark, der skubber grænserne for innovativ kræftbehandling.

I fonden indgår ca. 90 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Eksempler

Seegene Inc.

Seegene Inc. er verdens førende udvikler af teknologier til at diagnosticere sygdomme. Selskabet udviklede på tre uger en test for Covid-19 allerede i januar 2020.

Genmab

Genmab er en dansk bioteknologisk virksomhed med speciale i udviklingen af innovativ behandling af kræft med antistoffer.

Elektriske biler & teknologi

Med dette tema investeres i producenter af biler, batterier og nye teknologier såsom selvkørende biler, der alt sammen bidrager til at skabe en mere bæredygtig transportsektor. I temaet indgår fx Tesla, der producerer elbiler og teknologivirksomheden, Nvidia, der arbejder med løsninger, der fremskynder udviklingen af selvkørende biler.

I fonden indgår ca. 100 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Eksempler

Tesla

Tesla er en førende amerikansk producent af elbiler, der spiller en afgørende rolle for at påvirke bilindustrien i en mere bæredygtig retning. Tesla har på meget få år vist at en elektrificeret transportsektor er fremtiden.

Nvidia

Nvidia er en amerikansk teknologivirksomhed mest er kendt for produktionen af computerchips. Nvidia har udviklet en teknologi, der fungerer som hjernen i selvkørende biler.

Ligestilling & diversitet

Med dette tema investeres i virksomheder på tværs af sektorer, der ligger i top, når det kommer til inklusion af bl.a. kvinder i ledelsen & diversitet. I temaet indgår fx konsulentfirmaet Accenture, der i 2019 blev kåret som nr. 1 i en global undersøgelse om ligestilling & diversitet og Walt Disney Company, der ligger i top-20 over de mest inkluderende virksomheder i USA.

I fonden indgår ca. 50 aktier og den er forvaltet aktivt af AXA Investment Managers. Fonden er udelukkende forvaltet af kvinder.

Eksempler

Accenture

Accenture er et globalt konsulenthus og for andet år i træk har Accenture opnået en førsteplads i en global undersøgelse der identificerer de selskaber, der har mest fokus på ligestilling og diversitet.

Diageo

Diageo er en britisk producent af spiritus, der bl.a. sælger Baileys. Diageo opnåede i 2019 en andenplads i en global undersøgelse der identificerer de selskaber, der har mest fokus på ligestilling og diversitet.

Sundhed & velvære

Med dette tema investeres i virksomheder fra forskellige sektorer med produkter og tjenester, der har en gunstig effekt på menneskers livsstil, hvor særligt fysisk og psykisk velvære er i fokus. I temaet indgår fx Novo Nordisk, der bl.a. producerer insulin til folk med diabetes og amerikanske Abbott Laboratories der producerer medicinsk udstyr, lægemidler og ernæringsprodukter.

I fonden indgår ca. 30 - 60 aktier og den er forvaltet aktivt af NN Investment Partners.

Eksempler

Novo Nordisk

Novo Nordisk er en danskbaseret medicinalselskab, der med sin medicin hjælper mennesker med diabetes og andre alvorlige kroniske sygdomme og sjældne blod- og endokrine lidelser.

DSM

DSM er et stort hollandsk selskab med løsninger inden for bl.a. sundhed, ernæring og bæredygtie materialer, bidrager til en sund livsstil, reducerer madspild og reducerer brugen af ressourcer.

Grøn omstilling

Med dette tema investeres i virksomheder og projekter, der tilbyder løsninger med en positiv miljø- og eller klimapåvirkning. Fokus er på virksomheder og projekter, der bidrager til at gøre forbrug og produktion mere bæredygtig. I temaet indgår fx danske Christian Hansen, der bidrager til at reducere madspild og en grøn obligation udstedt af det spanske forsyningsselskab, Iberdrola, der finansierer vedvarende energiprojekter.

Temaet består både af aktiefond med ca. 30 - 60 aktier og en grøn obligationsfond. Begge fonde er forvaltet aktivt af NN Investment Partners.

Eksempler

Ecolab

Ecolab er et globalt førende amerikansk selskab der sælger vand-, hygiejne- og energiteknologier, som beskytter mennesker og vigtige ressourcer.

Iberdrola

Iberdrola er et stort spansk forsyningsselskab med fokus på særligt vindenergi. Selskabet leverer strøm til næsten 100 millioner mennesker og har ambitiøse planer for at installere endnu mere vedvarende energi.

Bæredygtige byer & infrastruktur

Med dette tema investeres i virksomheder, som er med til at forme hvordan fremtidens byer designes og bygges. Virksomhederne leverer tjenester og produkter, der bidrager til udvikling og drift af byer på en bæredygtig måde. I temaet indgår fx danske Rockwool, der sælger isolering, og svenske Ericsson, der bidrager med kommunikationsløsninger, der fx kan gøre byers brug af energi og vand mere effektivt.

I fonden indgår ca. 80 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Eksempler

Rockwool

Rockwool er et dansk selskab, der får meget af sin omsætning fra at sælge isoleringsprodukter til byggebranchen, der sikrer en mere effektiv udnyttelse af energien der bruges til at opvarme bygninger.

Ericsson

Ericsson er et svensk netværks og kommunikationsselskab, der spiller en rolle i at gøre storbyer mere intelligente. Storbyer har et enormt ressourceforbrug og løsninger der driver storbyer mere effektivt har en betydelig positiv effekt.

Vandressourcer

Med dette tema investeres i virksomheder, der bl.a. driver vandværker og bidrager til effektiv brug og genanvendelse af vand, samt håndtering af spildevand. I temaet indgår fx svenske Alfa Laval, der reducerer det miljømæssige aftryk af spildevand ved at maksimere genanvendelsen og ved at minimere energiforbruget. Derudover indgår også amerikanske Xylem, der er leverandør af teknologi, der gør det nemmere at transportere, behandle og teste kvaliteten af vand.

I fonden indgår ca. 50 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Eksempler

Alfa Laval

Alfa Laval er et svensk selskab, der leverer en lang række bæredygtige løsninger, herunder fjernvarmeløsninger, produkter der reducerer spild ved produktionen af fødevarer og vandløsninger, der gør det muligt at behandle spildevand.

Xylem

Xylem er et højt specialiseret amerikansk selskab, der med sine teknologier arbejder for at sikre en effektiv brug og genanvendelse af vand. Xylems teknologier bliver brugt i de fleste industrier og er essentielle i en tid med stort pres på vores vandressourcer.

Hvilke temaer vil du gerne tilføje?

Vi arbejder hele tiden på at udvide antallet af temaer. Hjælp os ved at foreslå, hvilke temaer du gerne vil have inkluderet. Jo mere input vi får, jo stærkere stemme har vi i vores dialoger med kapitalforvaltere om at udvikle de temaer, som brugerne af DoLand ønsker.

Bæredygtige fødevarer 1.000 stemmer
Cirkulær økonomi 1.000 stemmer
Bæredygtige ejendomme 1.000 stemmer
Bæredygtig skov 1.000 stemmer
Mikrofinans 1.000 stemmer
Social impact 1.000 stemmer

Foreslå et tema

Priser

I DoLand gør vi alt det vi kan for at sikre dig attraktive priser. Derfor har vi bl.a. ingen minimumsgebyrer, så du selv for mindre beløb kan komme i gang med at investere. Når du har gennemført rådgivningen vil du kunne se prisen for lige præcis din skræddersyede investering. De viste priser er angivet ift. det investerede beløb.

DoLand

Du betaler DoLand for rådgivning, videreformidling af dine ordrer, løbende overvågning af din investering og for DoLands platform.

0,5 % årligt

Investeringsprodukter

Når du investerer i et produkt, fx grøn omstilling, betaler du for kapitalforvalterens administration og investeringsekspertise. Omkostningen afhænger af din investering, herunder valg af temaer. DoLand modtager ikke kommission.

0,15 - 1,05% årligt

Handel og opbevaring

Du betaler Saxo Bank for at handle og opbevare dine investeringer. Derudover er der også omkostninger når man handler på en børs. Omkostningerne afhænger af din investering og investeringshorisont. Intervallet viser et typisk niveau, og prisen kan være højere eller lavere.

0,1% - 0,4% årligt

Din sikkerhed

Din investering er beskyttet

Din investering og penge opbevares trygt hos DoLands partnerbank, Saxo Bank.

Godkendt af Finanstilsynet

DoLand er godkendt af Finanstilsynet til at yde investeringsrådgivning.

Få en professionel investering

I DoLand bruger vi vores erfaring med investering og bæredygtighed på at finde de bedste tilgængelige investeringsprodukter i markedet, så du ikke behøver det.

Er du klar til at investere i en bedre verden?

Tilmeld dig ventelisten

Tilmeld dig ventelisten nu og få adgang til Doland, som en af de første