Sådan investerer
du med DoLand

Med DoLand får du for ned til 500 kr. en professionel og personlig investering. Vælg dine bæredygtige temaer, så klarer vi resten.

DoLand på 2 minutter
GUIDES

Guides til investeringer
& bæredygtighed

At komme i gang med at investere skal ikke være kompliceret. Derfor har vi lavet to simple guides, der introducerer investeringer generelt og bæredygtig investering. Fortæl os endelig, hvis der er information du savner.

image description
Guide til traditionel
investering
image description Kommer snart
image description
Guide til bæredygtig
investering
image description DOWNLOAD

Vores investeringstemaer

Her kan du læse mere om de temaer, som du kan investere i hos DoLand. Vi overvåger hele tiden markedet for nye bæredygtige fonde, så du kan få endnu flere temaer at vælge mellem.

 • image description Elektriske biler & teknologi

  Med dette tema investeres i producenter af biler, batterier og nye teknologier såsom selvkørende biler, der alt sammen bidrager til at skabe en mere bæredygtig transportsektor. I temaet indgår fx Tesla, der producerer elbiler og teknologivirksomheden, Nvidia, der arbejder med løsninger, der fremskynder udviklingen af selvkørende biler.

  I fonden indgår ca. 100 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

  image description
  Tesla

  Tesla er en førende amerikansk producent af elbiler og spiller en afgørende rolle for at påvirke bilindustrien i en mere bæredygtig retning. Tesla har på meget få år vist, at en elektrificeret transportsektor er fremtiden.

  image description
  Nvidia

  Nvidia er en amerikansk teknologivirksomhed, der mest er kendt for produktionen af computerchips. Nvidia har udviklet en teknologi, der fungerer som hjernen i selvkørende biler.

 • image description Innovativ sygdomsbekæmpelse

  Med dette tema investeres i virksomheder, der udvikler banebrydende medicinsk behandling og teknologier målrettet en lang række sygdomme herunder bl.a. kræft. I temaet indgår selskaber som fx det Sydkoreanske Seegene, der allerede i januar 2020 udviklede en test for coronavirusset og danske Genmab, der skubber grænserne for innovativ kræftbehandling.

  I fonden indgår ca. 90 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

  image description
  Seegene Inc

  Seegene Inc. er en af verdens førende selskaber inden for udvikling af teknologier til at diagnosticere sygdomme. En hurtig diagnosticering af en sygdom er afgørende for en succesfuld behandling.

  image description
  Genmab

  Genmab er en dansk bioteknologisk virksomhed med speciale i udviklingen af innovativ behandling af kræft med antistoffer.

 • image description Grøn omstilling

  Med dette tema investeres i virksomheder og projekter, der bidrager til en grøn omstilling. Fokus er på virksomheder og projekter, der bidrager til at gøre forbrug og produktion mere bæredygtig. I temaet indgår fx danske Chr. Hansen, der bidrager til at reducere madspild og en grøn obligation udstedt af det spanske forsyningsselskab, Iberdrola, der finansierer vedvarende energiprojekter.

  Temaet består både af en aktiefond med ca. 30-60 aktier og en grøn obligationsfond. Begge fonde er forvaltet aktivt af NN Investment Partners.

  image description
  Chr. Hansen

  Chr. Hansen er en global virksomhed, der sælger sine løsninger til bl.a. fødevareindustrien i form af madkulturer, probiotika, enzymer og naturlige farver.

  image description
  Iberdrola

  Iberdrola er et stort spansk forsyningsselskab med fokus på især vindenergi. Selskabet leverer strøm til næsten 100 millioner mennesker og har ambitiøse planer for at installere endnu mere vedvarende energi.

 • image description Vedvarende energi

  Med dette tema investeres i virksomheder, der accelererer overgangen fra sort til grøn energi. Temaet dækker fx energi fra sol, vind og vand. I temaet indgår selskaber som fx Vestas, der producerer vindmøller og Meridian Energy, der producerer og sælger vedvarende energi.

  I fonden indgår ca. 80 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF

  image description
  Meridian Energy

  Meridian er New Zealands største vedvarende energiselskab, der udelukkende producerer og sælger strøm fra vind, vand og sol.

  image description
  Vestas

  Vestas er en dansk producent af vindmøller og med over +115GW vindmøller installeret i 81 lande har Vestas installeret mere vindkraft end noget andet selskab i verden.

 • image description Ligestilling & diversitet

  Med dette tema investeres i virksomheder på tværs af sektorer, der ligger i top, når det kommer til inklusion af bl.a. kvinder i ledelsen & diversitet. I temaet indgår fx konsulentfirmaet Accenture, der i 2019 blev kåret som nr. 1 i en global undersøgelse om ligestilling & diversitet og Walt Disney Company, der ligger i top-20 over de mest inkluderende virksomheder i USA.

  I fonden indgår ca. 50 aktier og den er forvaltet aktivt af AXA Investment Managers. Fonden er udelukkende forvaltet af kvinder.

  image description
  Accenture

  Accenture er et globalt konsulenthus, der for andet år i træk har opnået en førsteplads i en global undersøgelse, der identificerer de selskaber, der har mest fokus på ligestilling og diversitet.

  image description
  Diageo

  Diageo er en britisk producent af spiritus. Diageo opnåede i 2019 en andenplads i en global undersøgelse, der identificerer de selskaber, der har mest fokus på ligestilling og diversitet.

 • image description Bæredygtige byer

  Med dette tema investeres i virksomheder, som er med til at forme, hvordan fremtidens byer designes og bygges. Virksomhederne leverer tjenester og produkter, der bidrager til udvikling og drift af byer på en bæredygtig måde. I temaet indgår fx danske Rockwool, der sælger isolering og svenske Ericsson, der bidrager med kommunikationsløsninger, der fx kan gøre byers brug af energi og vand mere effektivt.

  I fonden indgår ca. 80 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

  image description
  Rockwool

  Rockwool er et dansk selskab, der får en stor del af sin omsætning ved at sælge isoleringsprodukter til byggebranchen, som sikrer en mere effektiv udnyttelse af energien, der bruges til opvarmning.

  image description
  Ericsson

  Ericsson er et svensk netværks- og kommunikationsselskab, der spiller en rolle i at gøre storbyer mere intelligente. Storbyer har et enormt ressourceforbrug og løsninger, der driver storbyer mere effektivt, har en betydelig positiv effekt.

 • image description Social impact

  Med dette tema investeres i obligationer af bl.a. virksomheder, byer og lande, som kombinerer attraktive afkast og sociale resultater. Der er fokus på bl.a. prisvenlige boliger, sundhed, uddannelse, arbejdspladser og lokal udvikling. I temaet indgår fx en obligation udstedt af hollandske Nederlandse Waterschaps-Bank, som låner penge til den offentlige sektor i Holland. Pengene fra obligationen går til at investere i prisvenlige boliger. Derudover indgår også en obligation udstedt af bystyret i Paris, der finansierer projekter der bl.a. forbedrer livskvaliteten i dårligt stillede områder, sænker byens energiforbrug, udvider grøn transport og vedvarende energi.

  I fonden indgår ca. 200 obligationer udstedt af ca. 100 og den forvaltes aktivt af Columbia Threadneedle.

  image description
  Nederlandse WaterschapsBank

  Nederlandse WaterschapsBank tilbyder korte og langvarige lån til kommunale myndigheder, institutioner i den offentlige sektor, boligselskaber, sundhedsvæsnet og uddannelsesinstitutioner.

  image description
  Ville de Paris

  Ville de Paris er bystyret i Paris, som har et stort fokus på bæredygtighed, herunder optimering af bygninger, luftkvalitet, samt at gøre den offentlige transport mere grøn og socialt inkluderende.

 • image description Vandressourcer

  Med dette tema investeres i virksomheder, der bl.a. driver vandværker og bidrager til effektiv brug og genanvendelse af vand, samt håndtering af spildevand. I temaet indgår fx svenske Alfa Laval, der reducerer det miljømæssige aftryk af spildevand ved at maksimere genanvendelsen og minimere energiforbruget. Derudover indgår også amerikanske Xylem, der er leverandør af teknologi, der gør det nemmere at transportere, behandle og teste kvaliteten af vand.

  I fonden indgår ca. 50 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

  image description
  Alfa Laval

  Alfa Laval er et svensk selskab, der leverer en lang række bæredygtige løsninger, herunder fjernvarmeløsninger, produkter der reducerer spild ved produktionen af fødevarer og vandløsninger, der gør det muligt at behandle spildevand.

  image description
  Xylem

  Xylem er et amerikansk selskab, der med sine teknologier bidrager til at sikre en effektiv brug af vores vandressourcer, som er essentielt i en tid med stort pres på verdens vandreserver.

 • image description Sundhed & velvære

  Med dette tema investeres i virksomheder fra forskellige sektorer med produkter og tjenester, der har en gunstig effekt på menneskers livsstil, hvor særligt fysisk og psykisk velvære er i fokus. I temaet indgår fx Novo Nordisk, der bl.a. producerer insulin til folk med diabetes og amerikanske Abbott Laboratories, der producerer medicinsk udstyr, lægemidler og ernæringsprodukter.

  I fonden indgår ca. 30-60 aktier og den er forvaltet aktivt af NN Investment Partners.

  image description
  Novo Nordisk

  Novo Nordisk er et danskbaseret medicinalselskab, der med sin medicin behandler mennesker med diabetes og andre alvorlige kroniske sygdomme samt sjældne blod- og endokrine lidelser.

  image description
  DSM

  DSM er et stort hollandsk selskab med løsninger inden for bl.a. sundhed, ernæring og bæredygtige materialer, der bidrager til en sund livsstil, reducerer madspild og reducerer brugen af ressourcer.

 • image description Best in class ESG

  For at sikre, at din investering har den rette risikospredning og passer til din økonomi, vil din investering også indeholde temaet, ‘Best in Class ESG’, som består af selskaber med en høj bæredygtighedskarakter på tværs af sektorer. I temaet indgår fx producenten af sportstøj, Adidas, der har den bedste bæredygtighedskarakter, AAA, og er en leder inden for sin kategori. Et andet selskab er franske AXA, der er en af verdens største kapitalforvaltere og forsikringsselskaber. AXA har også bæredygtighedskarateren AAA.

  image description
  Adidas

  Adidas har store ambitioner om at omstille deres forretning til en mere bæredygtig produktion. Bl.a. vil Adidas i 2024 kun bruge 100% genanvendt polyester i deres tøj og sko, samt reducere udledningen af CO2 i 2030.

  image description
  AXA

  AXA blev i 2020 kåret til verdens 11. mest bæredygtige kapitalforvalter, og de har over 20 års erfaring med bæredygtig investering og over €500 milliarder under forvaltning, der integrerer ESG kriterier.

HVILKE TEMAER VIL DU GERNE TILFØJE

Hvilke temaer vil du gerne tilføje?

Hjælp os ved at foreslå, hvilke temaer du vil have tilføjet. Din stemme gør det nemmere for os at tiltrække nye bæredygtige temaer.

image description
image description

Priser

I DoLand gør vi alt det vi kan for at sikre dig attraktive priser. Derfor har vi bl.a. ingen minimumsgebyrer, så du selv for mindre beløb kan komme i gang med at investere. Når du har gennemført rådgivningen vil du kunne se prisen for lige præcis din investering. De viste priser er angivet ift. det investerede beløb.

image description
DoLand

Du betaler DoLand for rådgivning, videreformidling af dine ordrer, løbende monitorering af din investering og for DoLands platform.

image description
Investeringsprodukter

Når du investerer i et produkt, fx grøn omstilling, betaler du for kapitalforvalterens administration og investeringsekspertise. Omkostningen afhænger af din investering, herunder valg af temaer. DoLand modtager ikke kommission.

image description
Partnerbank og handel

Du betaler Saxo Bank for at handle og opbevare dine investeringer. Derudover er der også omkostninger når man handler på en børs. Omkostningerne afhænger af din investering og investeringshorisont. Intervallet viser et typisk niveau, og prisen kan være højere eller lavere.