DSM bidrager til tilgængeligheden af næringsrige fødevarer DSM bidrager til tilgængeligheden af næringsrige fødevarer

DSM bidrager til tilgængeligheden af næringsrige fødevarer

DSM har besluttet at forlænge og opskalere deres samarbejde med verdens største humanitær organisation, kaldet World Food Programme (WFP).

Målet med samarbejdet er at øge tilgængeligheden af næringsrige fødevarer for de mest udsatte.

DMS og WFP har samarbejdet siden 2007 med formålet at mindske fejlernæring, hvilket er en udfordring for op mod to milliarder mennesker. Fejlernæring kan hæmme vækst og være direkte livstruende. DMS har støttet WFP finansielt, samt tilbudt teknisk ekspertise i ernæring, kvalitetssikring og marketing for at øge tilgængeligheden af næringsrige fødevarer for udsatte.

Et eksempel på et resultat af samarbejdet er støtten til 70 mindre virksomheder i Bangladesh. Støtten hjalp virksomhederne med at omstille deres produktion til ris med indhold af vigtige vitaminer og næringsstoffer, hvilket bidrager til at mindske mangel på mikronæringsstoffer. Det har resulteret i, at over syv millioner mennesker i Bangladesh gennem et socialt sikkerhedsnet har adgang til disse næringsrige ris.

Derudover støtter DSM og WTP udviklingen af fødevaresystemer i udviklingslande så det bliver muligt at tilbyde mere næringsrig mad til overkommelige priser i lokalsamfundet. I 2021 lavede DSM nogle specifikke mål for fødevaresystemer, hvilket blandt andet indeholdt et mål om at bidrage til at afhjælpe manglen på mikronæringsstoffer hos 800 millioner mennesker.

Fødevarer er essentielle for mennesker. Den rette ernæring har en stor indflydelse på overlevelse og trivsel. Ved hjælp af samarbejdet med WFP er DSM med til at redde og ændre mange liv.

Hvis du investerer i Sundhed og velvære via DoLand, er DSM en del af porteføljen.