Find de temaer, du går op i

Her finder du de temaer, du kan investere i hos DoLand. Du kan på ganske få minutter sammensætte en personlig, bæredygtig investering med de temaer, der taler mest til dig. Du bestemmer selv hvilke og hvor mange.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Vores
investeringstemaer

Læs mere om de temaer, du kan investere i hos DoLand. Vi overvåger hele tiden markedet for nye bæredygtige produkter, så du kan få endnu flere temaer at vælge mellem.
Elektriske biler & teknologi

Med dette tema investeres i producenter af biler, batterier og nye teknologier såsom selvkørende biler, der alt sammen bidrager til at skabe en mere bæredygtig transportsektor. I temaet indgår fx Tesla, der producerer elbiler og teknologivirksomheden, Nvidia, der arbejder med løsninger, der fremskynder udviklingen af selvkørende biler.

I fonden indgår ca. 100 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

TESLA Tesla er en førende amerikansk producent af elbiler og spiller en afgørende rolle for at påvirke bilindustrien i en mere bæredygtig retning. Tesla har på meget få år vist, at en elektrificeret transportsektor er fremtiden.
grønne investeringer, Investeringstemaer
NVIDIA Nvidia er en amerikansk teknologivirksomhed, der mest er kendt for produktionen af computerchips. Nvidia har udviklet en teknologi, der fungerer som hjernen i selvkørende biler.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Innovativ sygdomsbekæmpelse

Med dette tema investeres i virksomheder, der udvikler banebrydende medicinsk behandling og teknologier målrettet en lang række sygdomme herunder bl.a. kræft. I temaet indgår selskaber som fx det Sydkoreanske Seegene, der allerede i januar 2020 udviklede en test for coronavirusset og danske Genmab, der skubber grænserne for innovativ kræftbehandling.

I fonden indgår ca. 90 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Seegene Inc Seegene Inc. er en af verdens førende selskaber inden for udvikling af teknologier til at diagnosticere sygdomme. En hurtig diagnosticering af en sygdom er afgørende for en succesfuld behandling.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Genmab Genmab er en dansk bioteknologisk virksomhed med speciale i udviklingen af innovativ behandling af kræft med antistoffer.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Grøn omstilling

Med dette tema investeres i virksomheder og projekter, der bidrager til en grøn omstilling. Fokus er på virksomheder og projekter, der bidrager til at gøre forbrug og produktion mere bæredygtig. I temaet indgår fx danske Chr. Hansen, der bidrager til at reducere madspild og en grøn obligation udstedt af det spanske forsyningsselskab, Iberdrola, der finansierer vedvarende energiprojekter.

Temaet består både af en aktiefond med ca. 30-60 aktier og en grøn obligationsfond. Begge fonde er forvaltet aktivt af NN Investment Partners.

Chr. Hansen Chr. Hansen er en global virksomhed, der sælger sine løsninger til bl.a. fødevareindustrien i form af madkulturer, probiotika, enzymer og naturlige farver.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Iberdrola Iberdrola er et stort spansk forsyningsselskab med fokus på især vindenergi. Selskabet leverer strøm til næsten 100 millioner mennesker og har ambitiøse planer for at installere endnu mere vedvarende energi.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Vedvarende energi

Med dette tema investeres i virksomheder, der accelererer overgangen fra sort til grøn energi. Temaet dækker fx energi fra sol, vind og vand. I temaet indgår selskaber som fx Vestas, der producerer vindmøller og Meridian Energy, der producerer og sælger vedvarende energi.

I fonden indgår ca. 80 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF

Meridian Energy

Meridian er New Zealands største vedvarende energiselskab, der udelukkende producerer og sælger strøm fra vind, vand og sol.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Vestas

Vestas er en dansk producent af vindmøller og med over +115GW vindmøller installeret i 81 lande har Vestas installeret mere vindkraft end noget andet selskab i verden.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Ligestilling og diversitet

Med dette tema investeres i virksomheder på tværs af sektorer, der ligger i top, når det kommer til inklusion af bl.a. kvinder i ledelsen og diversitet. I temaet indgår fx den Amerikanske tøjforhandler GAP, der i 2021 blev kåret som nr. 1 i en global undersøgelse om ligestilling & diversitet og konsulentfirmaet Accenture, der i de seneste 3 år har ligget i top-3 i samme undersøgelse.

I fonden indgår ca. 150 aktier og den forvaltes af Lyxor Asset Management i form af en ETF.

Accenture Accenture er et globalt konsulenthus, der for tredje år i træk har opnået en top-3 placering i en global undersøgelse, der identificerer de selskaber, der har mest fokus på ligestilling og diversitet.
grønne investeringer, Investeringstemaer
GAP GAP er en Amerikansk tøjforhandler, hvis kerneværdi er diversitet og inklusion. I 2021 blev GAP kåret til verdens førende selskab indenfor ligestilling og diversitet.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Bæredygtige byer

Med dette tema investeres i virksomheder, som er med til at forme, hvordan fremtidens byer designes og bygges. Virksomhederne leverer tjenester og produkter, der bidrager til udvikling og drift af byer på en bæredygtig måde. I temaet indgår fx danske Rockwool, der sælger isolering og svenske Ericsson, der bidrager med kommunikationsløsninger, der fx kan gøre byers brug af energi og vand mere effektivt.

I fonden indgår ca. 80 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Biffa

Biffa er en engelsk virksomhed, som arbejder med løsninger, der fremmer cirkulær økonomi igennem affaldshåndtering. I verden har vi et ressourceforbrug, der skaber enorme mængder affald. Det er vigtigt, at det bliver håndteret på en måde, hvor det kan genbruges og ikke ender med at skade vores økosystemer.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Ericsson

Ericsson er et svensk netværks- og kommunikationsselskab, der spiller en rolle i at gøre storbyer mere intelligente. Storbyer har et enormt ressourceforbrug og løsninger, der driver storbyer mere effektivt, har en betydelig positiv effekt.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Social impact

Med dette tema investeres i virksomheder og projekter, samt byer og lande, der kombinerer attraktive afkast og sociale resultater. Der er fokus på bl.a. prisvenlige boliger, sundhed, uddannelse, arbejdspladser og lokal udvikling. I temaet indgår fx Bank Rakyat Indonesia som udbyder bankservices og mikrofinansiering med et bæredygtig finansielt inkluderende formål. I temaet indgår også en obligation udstedt af bystyret i Paris, der finansierer projekter der bl.a. forbedrer livskvaliteten i dårligt stillede områder, sænker byens energiforbrug, udvider grøn transport og vedvarende energi.

Temaet består af en aktiefond med ca. 55 aktier forvaltet aktivt af AXA Investment Managers og en obligationssfond med ca. 200 obligation fra ca. 100 udstedere der forvaltes aktivt af Columbia Threadneedle.

Bank Raykat Indonesia

Bank Raykat Indonesia udbyder bankservices og mikrolån med fokus på finansiel inklusion, med udlån til mere end 10 millioner mikrolånere, der ikke ville have haft samme muligheder hos en almindelig bank.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Ville De Paris

Ville de Paris er bystyret i Paris, som har et stort fokus på bæredygtighed, herunder optimering af bygninger, luftkvalitet, samt at gøre den offentlige transport mere grøn og socialt inkluderende.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Vandressourcer

Med dette tema investeres i virksomheder, der bl.a. driver vandværker og bidrager til effektiv brug og genanvendelse af vand, samt håndtering af spildevand. I temaet indgår fx svenske Alfa Laval, der reducerer det miljømæssige aftryk af spildevand ved at maksimere genanvendelsen og minimere energiforbruget. Derudover indgår også amerikanske Xylem, der er leverandør af teknologi, der gør det nemmere at transportere, behandle og teste kvaliteten af vand.

I fonden indgår ca. 50 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Alfa Laval

Alfa Laval er et svensk selskab, der leverer en lang række bæredygtige løsninger, herunder fjernvarmeløsninger, produkter der reducerer spild ved produktionen af fødevarer og vandløsninger, der gør det muligt at behandle spildevand.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Xylem

Xylem er et amerikansk selskab, der med sine teknologier bidrager til at sikre en effektiv brug af vores vandressourcer, som er essentielt i en tid med stort pres på verdens vandreserver.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Sundhed og velvære
Med dette tema investeres i virksomheder fra forskellige sektorer med produkter og tjenester, der har en gunstig effekt på menneskers livsstil, hvor særligt fysisk og psykisk velvære er i fokus. I temaet indgår fx Novo Nordisk, der bl.a. producerer insulin til folk med diabetes og amerikanske Abbott Laboratories, der producerer medicinsk udstyr, lægemidler og ernæringsprodukter. I fonden indgår ca. 30-60 aktier og den er forvaltet aktivt af NN Investment Partners.
Novo Nordisk Novo Nordisk er et danskbaseret medicinalselskab, der med sin medicin behandler mennesker med diabetes og andre alvorlige kroniske sygdomme samt sjældne blod- og endokrine lidelser.
grønne investeringer, Investeringstemaer
DSM DSM er et stort hollandsk selskab med løsninger inden for bl.a. sundhed, ernæring og bæredygtige materialer, der bidrager til en sund livsstil, reducerer madspild og reducerer brugen af ressourcer.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Bæredygtige fødevarer
Med dette tema investeres i virksomheder der fremmer hele fødevareværdikæden mod et mere bæredygtigt, sikkert og retfærdigt fødevaresystem. Der investeres i ledende selskaber som bidrager til at løse miljømæssige udfordringer og forbedrer fødevarekvaliteten, samt selskaber der er med til at revolutionere den konventionelle tilgang til fødevarer, som eksempelvis plantebaserede proteinkilder, mindre plastikemballage og innovativ landbrugsvidenskab. Temaet består af to aktiefonde med ca. 50 aktier i hver. Den ene er aktivt forvaltet af BNP Paribas Asset Management, der er blevet kåret til verdens næstmest bæredygtige kapitalforvalter, den anden er en ETF forvaltet af Rize.
BillerudKorsnäs Svenske BillerudKorsnäs fremstiller bæredygtigt emballage ud af genanvendeligt fiberbaseret materiale, som alternativ til traditionel plastikemballage.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Kerry Group Kerry Group fremstiller smags- og fødevarer ingredienser og er et globalt ledende selskab indenfor bæredygtig ernæring.
grønne investeringer, Investeringstemaer
Best in class ESG

For at sikre, at din investering har den rette risikospredning og passer til din økonomi, vil din investering også indeholde temaet, ‘Best in Class ESG’, som består af selskaber med en høj bæredygtighedskarakter på tværs af sektorer. I temaet indgår fx producenten af sportstøj, Adidas, der har den bedste bæredygtighedskarakter, AAA, og er en leder inden for sin kategori. Et andet selskab er franske AXA, der er en af verdens største kapitalforvaltere og forsikringsselskaber. AXA har også bæredygtighedskarateren AAA.

Adidas

Adidas har store ambitioner om at omstille deres forretning til en mere bæredygtig produktion. Bl.a. vil Adidas i 2024 kun bruge 100% genanvendt polyester i deres tøj og sko, samt reducere udledningen af CO2 i 2030.

grønne investeringer, Investeringstemaer

AXA

AXA blev i 2020 kåret til verdens 11. mest bæredygtige kapitalforvalter, og de har over 20 års erfaring med bæredygtig investering og over €500 milliarder under forvaltning, der integrerer ESG kriterier.

grønne investeringer, Investeringstemaer

Den bedste guide til bæredygtig investering

Det skal være nemt både at forstå investering, og at komme i gang. Derfor har vi lavet en guide, der introducerer bæredygtig investering. Fortæl os endelig, hvis der er information du savner!

Vælg dine temaer allerede i dag og start din bæredygtige investering

DoLand
Du betaler DoLand for rådgivning, videreformidling af dine ordrer, løbende monitorering af din investering og for DoLands platform.
0,5%
årligt
Investeringsprodukter
Når du investerer i et produkt, fx grøn omstilling, betaler du for kapitalforvalterens administration og investeringsekspertise. Omkostningen afhænger af din investering, herunder valg af temaer. DoLand modtager ikke kommission.
0,15 - 1,13%
årligt
Partnerbank og handel
Du betaler Saxo Bank for at handle og opbevare dine investeringer. Derudover er der også omkostninger når man handler på en børs. Omkostningerne afhænger af din investering og investeringshorisont. Intervallet viser et typisk niveau, og prisen kan være højere eller lavere.
0,1% - 0,4%
årligt