Vælg de investeringstemaer der taler til dig

Her finder du de temaer, du kan investere i hos DoLand. Du kan på ganske få minutter sammensætte en personlig, bæredygtig investering med de temaer, der taler mest til dig. Du bestemmer selv hvilke og hvor mange.

Vores
investeringstemaer

Læs mere om de temaer, du kan investere i hos DoLand. Vi overvåger hele tiden markedet for nye bæredygtige produkter, så du kan få endnu flere temaer at vælge mellem.
Elektriske biler & teknologi

Med dette tema investeres i producenter af biler, batterier og nye teknologier såsom selvkørende biler, der alt sammen bidrager til at skabe en mere bæredygtig transportsektor. I temaet indgår fx Tesla, der producerer elbiler og teknologivirksomheden, Nvidia, der arbejder med løsninger, der fremskynder udviklingen af selvkørende biler.

I fonden indgår ca. 100 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

TESLA Tesla er en førende amerikansk producent af elbiler og spiller en afgørende rolle for at påvirke bilindustrien i en mere bæredygtig retning. Tesla har på meget få år vist, at en elektrificeret transportsektor er fremtiden.
NVIDIA Nvidia er en amerikansk teknologivirksomhed, der mest er kendt for produktionen af computerchips. Nvidia har udviklet en teknologi, der fungerer som hjernen i selvkørende biler.
Innovativ sygdomsbekæmpelse

Med dette tema investeres i virksomheder, der udvikler banebrydende medicinsk behandling og teknologier målrettet en lang række sygdomme herunder bl.a. kræft. I temaet indgår selskaber som fx det Sydkoreanske Seegene, der allerede i januar 2020 udviklede en test for coronavirusset og danske Genmab, der skubber grænserne for innovativ kræftbehandling.

I fonden indgår ca. 90 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Seegene Inc Seegene Inc. er en af verdens førende selskaber inden for udvikling af teknologier til at diagnosticere sygdomme. En hurtig diagnosticering af en sygdom er afgørende for en succesfuld behandling.
Genmab Genmab er en dansk bioteknologisk virksomhed med speciale i udviklingen af innovativ behandling af kræft med antistoffer.
Grøn omstilling

Med dette tema investeres i virksomheder og projekter, der bidrager til en grøn omstilling. Fokus er på virksomheder og projekter, der bidrager til at gøre forbrug og produktion mere bæredygtig. I temaet indgår fx danske Chr. Hansen, der bidrager til at reducere madspild og en grøn obligation udstedt af det spanske forsyningsselskab, Iberdrola, der finansierer vedvarende energiprojekter.

Temaet består både af en aktiefond med ca. 30-60 aktier og en grøn obligationsfond. Begge fonde er forvaltet aktivt af NN Investment Partners.

Chr. Hansen Chr. Hansen er en global virksomhed, der sælger sine løsninger til bl.a. fødevareindustrien i form af madkulturer, probiotika, enzymer og naturlige farver.
Iberdrola Iberdrola er et stort spansk forsyningsselskab med fokus på især vindenergi. Selskabet leverer strøm til næsten 100 millioner mennesker og har ambitiøse planer for at installere endnu mere vedvarende energi.
Vedvarende energi

Med dette tema investeres i virksomheder, der accelererer overgangen fra sort til grøn energi. Temaet dækker fx energi fra sol, vind og vand. I temaet indgår selskaber som fx Vestas, der producerer vindmøller og Meridian Energy, der producerer og sælger vedvarende energi.

I fonden indgår ca. 80 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF

Meridian Energy

Meridian er New Zealands største vedvarende energiselskab, der udelukkende producerer og sælger strøm fra vind, vand og sol.

Vestas

Vestas er en dansk producent af vindmøller og med over +115GW vindmøller installeret i 81 lande har Vestas installeret mere vindkraft end noget andet selskab i verden.

Ligestilling og diversitet

Med dette tema investeres i virksomheder på tværs af sektorer, der ligger i top, når det kommer til inklusion af bl.a. kvinder i ledelsen & diversitet. I temaet indgår fx konsulentfirmaet Accenture, der i 2019 blev kåret som nr. 1 i en global undersøgelse om ligestilling & diversitet og Walt Disney Company, der ligger i top-20 over de mest inkluderende virksomheder i USA.

I fonden indgår ca. 50 aktier og den er forvaltet aktivt af AXA Investment Managers. Fonden er udelukkende forvaltet af kvinder.

Accenture Accenture er et globalt konsulenthus, der for andet år i træk har opnået en førsteplads i en global undersøgelse, der identificerer de selskaber, der har mest fokus på ligestilling og diversitet.
Diageo Diageo er en britisk producent af spiritus. Diageo opnåede i 2019 en andenplads i en global undersøgelse, der identificerer de selskaber, der har mest fokus på ligestilling og diversitet.
Bæredygtige byer

Med dette tema investeres i virksomheder, som er med til at forme, hvordan fremtidens byer designes og bygges. Virksomhederne leverer tjenester og produkter, der bidrager til udvikling og drift af byer på en bæredygtig måde. I temaet indgår fx danske Rockwool, der sælger isolering og svenske Ericsson, der bidrager med kommunikationsløsninger, der fx kan gøre byers brug af energi og vand mere effektivt.

I fonden indgår ca. 80 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Rockwool Rockwool er et dansk selskab, der får en stor del af sin omsætning ved at sælge isoleringsprodukter til byggebranchen, som sikrer en mere effektiv udnyttelse af energien, der bruges til opvarmning.
Ericsson Ericsson er et svensk netværks- og kommunikationsselskab, der spiller en rolle i at gøre storbyer mere intelligente. Storbyer har et enormt ressourceforbrug og løsninger, der driver storbyer mere effektivt, har en betydelig positiv effekt.
Social impact

Med dette tema investeres i obligationer af bl.a. virksomheder, byer og lande, som kombinerer attraktive afkast og sociale resultater. Der er fokus på bl.a. prisvenlige boliger, sundhed, uddannelse, arbejdspladser og lokal udvikling. I temaet indgår fx en obligation udstedt af hollandske Nederlandse Waterschaps-Bank, som låner penge til den offentlige sektor i Holland. Pengene fra obligationen går til at investere i prisvenlige boliger. Derudover indgår også en obligation udstedt af bystyret i Paris, der finansierer projekter der bl.a. forbedrer livskvaliteten i dårligt stillede områder, sænker byens energiforbrug, udvider grøn transport og vedvarende energi.

I fonden indgår ca. 200 obligationer udstedt af ca. 100 og den forvaltes aktivt af Columbia Threadneedle.

Nederlandse WaterschapsBank Nederlandse WaterschapsBank tilbyder korte og langvarige lån til kommunale myndigheder, institutioner i den offentlige sektor, boligselskaber, sundhedsvæsnet og uddannelsesinstitutioner.
Ville de Paris Ville de Paris er bystyret i Paris, som har et stort fokus på bæredygtighed, herunder optimering af bygninger, luftkvalitet, samt at gøre den offentlige transport mere grøn og socialt inkluderende.
Vandressourcer

Med dette tema investeres i virksomheder, der bl.a. driver vandværker og bidrager til effektiv brug og genanvendelse af vand, samt håndtering af spildevand. I temaet indgår fx svenske Alfa Laval, der reducerer det miljømæssige aftryk af spildevand ved at maksimere genanvendelsen og minimere energiforbruget. Derudover indgår også amerikanske Xylem, der er leverandør af teknologi, der gør det nemmere at transportere, behandle og teste kvaliteten af vand.

I fonden indgår ca. 50 aktier og den forvaltes af BlackRock i form af en ETF.

Alfa Laval Alfa Laval er et svensk selskab, der leverer en lang række bæredygtige løsninger, herunder fjernvarmeløsninger, produkter der reducerer spild ved produktionen af fødevarer og vandløsninger, der gør det muligt at behandle spildevand.
Xylem Xylem er et amerikansk selskab, der med sine teknologier bidrager til at sikre en effektiv brug af vores vandressourcer, som er essentielt i en tid med stort pres på verdens vandreserver.
Sundhed og velvære

Med dette tema investeres i virksomheder fra forskellige sektorer med produkter og tjenester, der har en gunstig effekt på menneskers livsstil, hvor særligt fysisk og psykisk velvære er i fokus. I temaet indgår fx Novo Nordisk, der bl.a. producerer insulin til folk med diabetes og amerikanske Abbott Laboratories, der producerer medicinsk udstyr, lægemidler og ernæringsprodukter.

I fonden indgår ca. 30-60 aktier og den er forvaltet aktivt af NN Investment Partners.

Novo Nordisk Novo Nordisk er et danskbaseret medicinalselskab, der med sin medicin behandler mennesker med diabetes og andre alvorlige kroniske sygdomme samt sjældne blod- og endokrine lidelser.
DSM DSM er et stort hollandsk selskab med løsninger inden for bl.a. sundhed, ernæring og bæredygtige materialer, der bidrager til en sund livsstil, reducerer madspild og reducerer brugen af ressourcer.
Best in class ESG
For at sikre, at din investering har den rette risikospredning og passer til din økonomi, vil din investering også indeholde temaet, ‘Best in Class ESG’, som består af selskaber med en høj bæredygtighedskarakter på tværs af sektorer. I temaet indgår fx producenten af sportstøj, Adidas, der har den bedste bæredygtighedskarakter, AAA, og er en leder inden for sin kategori. Et andet selskab er franske AXA, der er en af verdens største kapitalforvaltere og forsikringsselskaber. AXA har også bæredygtighedskarateren AAA.
Adidas Adidas har store ambitioner om at omstille deres forretning til en mere bæredygtig produktion. Bl.a. vil Adidas i 2024 kun bruge 100% genanvendt polyester i deres tøj og sko, samt reducere udledningen af CO2 i 2030.
AXA AXA blev i 2020 kåret til verdens 11. mest bæredygtige kapitalforvalter, og de har over 20 års erfaring med bæredygtig investering og over €500 milliarder under forvaltning, der integrerer ESG kriterier.

Den bedste guide til bæredygtig investering

Det skal være nemt både at forstå investering, og at komme i gang. Derfor har vi lavet en guide, der introducerer bæredygtig investering. Fortæl os endelig, hvis der er information du savner!

“Vælg dine temaer allerede i dag og start din bæredygtige investering”

Priser

I DoLand gør vi alt det vi kan for at sikre dig attraktive priser. Derfor har vi bl.a. ingen minimumsgebyrer, så du selv for mindre beløb kan komme i gang med at investere. Når du har gennemført rådgivningen vil du kunne se prisen for lige præcis din investering. De viste priser er angivet ift. det investerede beløb.
DoLand
Du betaler DoLand for rådgivning, videreformidling af dine ordrer, løbende monitorering af din investering og for DoLands platform.
0,5%
årligt
Investeringsprodukter
Når du investerer i et produkt, fx grøn omstilling, betaler du for kapitalforvalterens administration og investeringsekspertise. Omkostningen afhænger af din investering, herunder valg af temaer. DoLand modtager ikke kommission.
0,15 - 1,05%
årligt
Partnerbank og handel
Du betaler Saxo Bank for at handle og opbevare dine investeringer. Derudover er der også omkostninger når man handler på en børs. Omkostningerne afhænger af din investering og investeringshorisont. Intervallet viser et typisk niveau, og prisen kan være højere eller lavere.
0,1% - 0,4%
årligt