Nyhed:  Investér i Bæredygtige Fødevarer hos DoLand Nyhed:  Investér i Bæredygtige Fødevarer hos DoLand

Nyhed: Investér i Bæredygtige Fødevarer hos DoLand

Hvad skal vi spise i fremtiden?

Fødevaresektoren er et højaktuelt tema inden for bæredygtighed, og med god grund. Seneste rapport fra FNs klimaråd understreger, at fødevarer er en af tre afgørende områder for at nå FNs 17 Verdensmål*. Fremtidsprognosen viser os samtidig, at når vi nærmer os 2050, vil menneskeheden være mellem 9-10 mia. personer på jorden. Et befolkningstal, der stiller enorme krav til vores fødevareproduktion, hvis alle skal gå mætte i seng.

Men fødevareproduktionen er den helt store syndere, når det kommer til udledning af CO2. Derfor brug for massive investeringer i fremtidens fødevarer, så vi kan mætte de mange munde, uden af gå på kompromis med klima og miljø. Det giver DoLand nu mulighed for!

Vælg Bæredygtige Fødevarer som et af dine investeringstemaer

I DoLand har vi arbejdet benhårdt på at give dig mulighed for at investere i fremtidens fødevarer, og nu er det muligt! Verdens fødevareproduktion er en af de sektorer, der udleder mest CO2 på verdensplan. Derfor er investeringer vigtige for at ændre hele værdikæden og skubbe fødevareproduktion over i en mere bæredygtig retning. Mange af os spiser allerede vegetarisk eller foretager bæredygtige valg i forhold til vores kostplan, men nu er det altså muligt at sætte dine investeringer i temaet Bæredygtige Fødevarer, hvor innovation af fødevareformer og produktion er i fokus.

Bag om temaet Bæredygtige Fødevarer

Med temaet Bæredygtige Fødevarer investeres der i virksomheder, som fremmer hele værdikæden mod et mere bæredygtigt, sikkert og retfærdigt fødevaresystem. Der investeres i ledende selskaber som bidrager til at løse miljømæssige udfordringer og forbedre fødevarekvaliteten. Derudover er det selskaber, som er med til at revolutionere den konventionelle tilgang til fødevarer, hvor de eksempelvis erstattes af plantebaserede proteinkilder, mindre emballage og innovativ landbrugsvidenskab.

Temaet består af to aktiefonde med omkring 50 aktier i hver. Den hedder SMaRT Food og er aktivt forvaltet af BNP Paribas Asset Management, der er blevet kåret til verdens næstmest bæredygtige kapitalforvalter. Den anden er en Rize ETF, som forvaltes af Davy Global Fund Management. Læs mere om begge fonde nedenfor.

BNP Paribas - SMaRT Food

Med SMaRT Food investeres investeres der i ledende selskaber, som bidrager til at løse miljømæssige udfordringer og forbedrer fødevarekvaliteten. Der investeres fx i det irske selskab Kerry Group, som fremstiller smags- og fødevarer ingredienser og er et globalt ledende selskab inden for bæredygtig ernæring.

Rize Sustainable Future of Food ETF

Rize Sustainable Future of Food ETF investerer i selskaber som eksempelvis plantebaserede proteinkilder, mindre emballage og innovativ landbrugsvidenskab. Her investeres der eksempelvis i Beyond Meat, der producerer plantebaseret kød og BillerudKorsnäs, som fremstiller bæredygtig emballage ud af genanvendeligt fiberbaseret materiale. Vær med til at investere i fremtidens bæredygtige fødevarer ved at vælge dette tema som en del af din investering.